Image

Laadpaal op de zaak

Steeds meer mensen kiezen voor elektrisch rijden. Dit betekent ook dat medewerkers en klanten steeds vaker met hun elektrische auto naar kantoor komen. Een laadpaal op de zaak is dan ook geen overbodige luxe. Ben jij op zoek naar een geschikte laadpaal voor bij jou op de zaak, dan is er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden. Lees op deze pagina meer over waar je op moet letten bij de aanschaf van een laadpaal, de kosten en welke subsidies er beschikbaar zijn.  

Vraag direct een offerte aan Meer over zakelijk elektrisch rijden

Laadpaal op de zaak kopen: waar op letten?

Er worden wel honderden verschillende laadpalen door verschillende merken aangeboden. Hoe vind jij nou de geschikte laadpaal voor bij jou op de zaak? Er is een aantal punten waar je rekening mee kunt houden bij het selecteren van een geschikte laadpaal voor jouw situatie.

Het type laadstation

Bij de aanschaf van een laadpaal voor bij jou op de zaak is het goed om te kijken naar de montagemogelijkheden bij de parkeerplekken. Er zijn twee soorten laadstations te onderscheiden: wallbox (wandmodel) en een laadpaal. Kijk van tevoren dus goed of het mogelijk is om een laadpaal te plaatsen of dat de laadstations aan de wand bevestigd moeten worden.

Aantal elektrische auto's

Naast het type laadstation is het ook goed om rekening te houden met het aantal elektrische auto’s. Ben jij de enige die zijn elektrische auto moet opladen? Of zijn er nog meerdere medewerkers of ook bezoekers die hun auto moeten opladen? Op basis hiervan kun je een inschatting maken van hoeveel laadstations je nodig hebt. Daarnaast kun je ook kiezen voor een dubbel laadstation. Hier kun je twee auto’s tegelijk mee opladen.

Laadvermogen

Laadpalen zijn verkrijgbaar in verschillende vermogens. Om optimaal te kunnen laden is het belangrijk om het vermogen goed af te stemmen met het laadvermogen van de elektrische auto’s. Wil je goed voorbereid zijn op het toekomstige elektrisch rijden, investeer dan nu alvast in een laadpaal met veel vermogen.

Elektriciteitsaansluiting

Verder is het ook goed om te kijken naar je huidige elektriciteitsaansluiting. Niet elke elektriciteitsaansluiting is geschikt om met veel vermogen te laden. Heb je op dit moment een 1-fase aansluiting of een 3-fase aansluiting? En is deze aansluiting geschikt voor de laadpaal die jij zoekt?

Slimme functies

Een laadpaal kan uitgerust worden met verschillende slimme functies, zoals een RFID-kaartlezer of Dynamic Load Balancing. Het verschilt per laadpaal merk of deze slimme functies standaard zijn ingebouwd. Bepaal van tevoren welke slimme functies handig zijn voor jouw situatie en selecteer op basis hiervan de geschikte laadpaal.

Ben jij benieuwd wat de beste laadpaal is voor jouw situatie? Wij denken graag met je mee. Ook als je op zoek bent naar een laadoplossing voor je medewerkers. 

Ontvang persoonlijk laadpaal-advies

Laadkosten zakelijke laadpaal

Een laadpaal voor je zaak aanschaffen is een flinke investering. Op de lange termijn is dit de meest voordelig optie. Zo heb je met het laden bij een eigen laadpaal niet te maken met extra kosten zoals bij een openbare laadpaal. Denk aan hogere kWh-prijzen of een starttarief. De prijs die je betaalt voor een kWh stroom is dus gelijk aan het stroomtarief in je energiecontract. De kosten voor een laadpaal op de zaak kunnen uiteenlopen van € 850,- tot € 3.000,- (zonder installatie).

Image

Vergoeding laadkosten

Net als bij een kilometervergoeding voor brandstofauto's, zijn er voor elektrische auto’s ook speciale regelingen. Zo mag je als werkgever de laadkosten voor het gebruik van een auto van de zaak kosteloos vergoeden. Dit geldt voor de laadkosten bij een laadpaal op de zaak, een openbare laadpaal of een laadpaal bij een medewerker thuis. Let op! Dit geldt alleen voor medewerkers die een elektrische auto van de zaak hebben. De medewerkers met een eigen elektrische auto vallen onder de standaardregeling en hebben recht op een vergoeding van 19 cent per kilometer. Vanaf januari 2023 wordt deze vergoeding verhoogd naar 21 cent per kilometer.

Meer over zakelijk elektrisch rijden
Image

Voordelen laadpaal op de zaak

  • Altijd een beschikbaar oplaadpunt voor medewerkers en klanten

  • Draagt bij aan een duurzaam imago van jouw bedrijf

  • Goedkoper dan openbaar laden

  • Zorgeloos laden terwijl je aan het werk bent

  • Extra voordelig met fiscale voordelen 

Verplicht laadpunt voor utiliteitsgebouwen

Er zijn vanaf 2020 vanuit de overheid nieuwe verplichtingen vastgesteld rondom het aanleggen van laadinfrastructuur. Zo is het sinds maart 2020 verplicht om bij de bouw van nieuwe utiliteitsgebouwen (kantoren, winkels, fabrieken) met meer dan 10 parkeervakken minimaal 1 laadpunt te plaatsen op hetzelfde terrein. Deze verplichting geldt ook voor utiliteitsgebouwen die ingrijpend gerenoveerd moeten worden. Verder wordt het vanaf 2025 verplicht om minimaal 1 laadpunt te plaatsen bij bestaande utiliteitsgebouwen met meer dan 20 parkeervakken.

Meer over deze verplichting

Welke subsidies zijn beschikbaar?

Er zijn twee subsidies beschikbaar voor bedrijven die een laadpaal willen aanschaffen. Zo kun je aanspraak maken op de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de VAMIL-regeling. Met de MIA kun je tot 45% van de totale investeringskosten aftrekken van jouw fiscale winst, waardoor je minder belasting hoeft te betalen. De hoogte van het bedrag dat je mag aftrekken is afhankelijk van hoeveel impact jouw maatregel op het milieu heeft. Met de VAMIL-regeling kun je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven. Om aanspraak te kunnen maken op deze subsidies moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze zijn terug te vinden op de website van het RVO

Image
Image

Zakelijk laadpaal-advies aanvragen

Benieuwd naar de beste laadoplossing voor op de zaak? Vraag direct persoonlijk laadpaal-advies aan. We denken met je mee en stellen graag een vrijblijvende offerte op maat op. Zo weet je exact waar je aan toe bent.