slim laden; laadpaal; elektrische auto

Laadpaal thuis: de ideale oplossing voor jouw elektrische auto

Voor wie een elektrische auto heeft of overweegt er een aan te schaffen, is een laadpaal thuis een fijne investering. Met een laadpaal thuis kan een auto eenvoudig worden opgeladen zonder afhankelijk te zijn van openbare laadpalen. Dit biedt gemak en bespaart tijd, doordat je altijd met een volle accu op pad kan. Maar wat maakt een laadpaal thuis nog meer aantrekkelijk? Lees op deze pagina over de voordelen, de overwegingen en de verschillende soorten laadpalen. 

De voordelen van een laadpaal thuis

Gemak en toegankelijkheid: Met een laadpaal thuis hoef je niet te zoeken naar een beschikbaar openbaar laadpunt. Dit bespaart tijd en voorkomt mogelijke frustraties bij het vinden van een beschikbare oplaadplek.
Vaak hogere laadsnelheid: Een laadpaal thuis heeft een hogere laadsnelheid dan een regulier stopcontact of sommige openbare laadpunten. Met een laadpaal kun je opladen met een vermogen tot 22 kW, terwijl openbare laadpunten variëren in snelheid.
Kostenbesparing: Thuis opladen is in verhouding vaak goedkoper dan bij openbare laadpunten. Met de Alfen Eve Single Pro-line laadpaal kun je zelfs je slimme meter koppelen en de opgewekte zonne-energie gebruiken om je auto op te laden. Dit vermindert terugleverkosten en maakt je auto als het ware een batterij voor je energie.

Image

Installatie van een laadpaal thuis

Bij het installeren van een laadpaal thuis heb je simpelweg twee mogelijkheden: je kan het zelf doen of kiezen voor een professioneel installateur. Zelf installeren kan voordelig zijn en geeft je volledige controle over het proces. Lees hier meer informatie over het zelf installeren van een laadpaal.

Als je zeker wilt zijn van een veilige en correcte installatie, kan je het beste kiezen voor een erkend bedrijf. Een ervaren installateur kan je adviseren over de beste locatie voor de laadpaal en zorgen voor een juiste aansluiting op het elektriciteitsnet.

Onze verschillende laadpalen voor thuis

Wij bieden meerdere laadpalen voor thuis, elk afgestemd op verschillende behoeften en situaties. Of je nu kiest voor de slimme Alfen Eve Single Pro-line, de gebruiksvriendelijke EVBox Elvi of de compacte Zaptec Go, wij hebben een laadoplossing die perfect aansluit bij jouw wensen.

Zoals eerder benoemd kan de laadpaal Alfen Eve Single Pro Line je elektrische auto opladen met zonne-energie van jouw zonnepanelen. Dit bespaart niet alleen op energiekosten door in daluren te laden, maar voorkomt ook onnodige teruglevering aan het net. De app voor je telefoon biedt bovendien handige controle over je laadsessies, wat bijdraagt aan een duurzame en kostenbesparende manier van opladen.