Nieuws

Gedeeltelijke overname van EVBox door Financière de Pessac

Op 10 oktober 2024 kwamen de werknemers en de directie van EVBox bijeen met ENGIE om hen te informeren over de keuze van de ENGIE Groep voor een koper voor een deel van de activiteiten van het bedrijf. Op 16 oktober 2024 verstrekte de Groep de directie van EVBox gedetailleerde informatie over een voorgestelde gedeeltelijke overname door Financière de Pessac, vertegenwoordigd door Eric Stempin.

Dit overnameaanbod, dat via EVTronic betrekking heeft op alle DC-activiteiten (snelladen) met uitzondering van de verkoop en productie in de Verenigde Staten, was het onderwerp van een rigoureuze en verantwoorde analyse door de teams van ENGIE, rekening houdend met verschillende criteria, met name het niveau van werkgelegenheidsbescherming, de duidelijkheid en betrouwbaarheid van de door de koper gepresenteerde verbintenissen, de geloofwaardigheid van het businessplan en de continuïteit in de opvolging van contractuele onderhouds- en garantieverplichtingen jegens EVBox-klanten.

Het aanbod van Financière de Pessac omvat het behoud van alle 100 huidige EVTronic-werknemers op de locatie in Bordeaux in Frankrijk, evenals 34 posities in andere EVBox-entiteiten, met name in verkoop, aftersalesservice en technologische innovatie.

Wat betreft aftersalesservice worden alle toezeggingen aan EVBox-klanten op de lange termijn nagekomen door:

• EVTRONIC, als onderdeel van de overname door Financière de Pessac, voor de DC-laadstations.

• Een nieuwe dochteronderneming, op te zetten door ENGIE in Nederland, die lokaal ongeveer 100 banen creëert over een vaste periode van 3 jaar, voor de reeds geïnstalleerde AC-laders.

Het aanbod om een deel van de activiteiten van EVBox over te nemen, heeft geen invloed op de sociale kalender die verband houdt met het plan van het bedrijf om de activiteiten te staken. De sociale dialoog zal doorgaan tot eind november. De succesvolle afronding van dit proces is noodzakelijk voor de uitvoering van het EVBox-winddownplan, de overname van de activiteiten van EVTronic en de oprichting van de nieuwe dochteronderneming die zich toelegt op aftersales-serviceactiviteiten in Nederland.

ENGIE zet zich volledig in om deze consultatiefase te beheren en tegelijkertijd te zorgen voor naleving van haar verplichtingen jegens al haar belanghebbenden: werknemers, leveranciers en klanten.