Slim ondernemen met groene energie zakelijk
Groene energie is een belangrijke manier voor uw bedrijf om de verduurzaming van uw bedrijfsprocessen te realiseren. Hiermee draagt u niet alleen bij aan de Nederlandse klimaatdoelen, het levert u ook concrete zakelijke voordelen op. Zo versterkt u uw concurrentiepositie en kunt u duurzaamheidskeurmerken behalen, zoals de CO2-prestatieladder en BREEAM. Groene energie helpt u bovendien bij het voldoen aan richtlijnen zoals het Greenhouse Gas Protocol en de CSRD, door uw CO2-uitstoot te verlagen.
Op deze pagina leest u meer over de verschillende vormen van groene energie: groene elektriciteit en groen gas.
Wat is groene elektriciteit?
Groene elektriciteit wordt opgewekt uit duurzame en hernieuwbare bronnen zoals zon, wind en waterkracht. Zonne-energie wordt opgewekt via zonnepanelen op daken of zonneparken, terwijl windenergie afkomstig is van windmolens op land en op zee. Waterkrachtcentrales leveren elektriciteit door gebruik te maken van stromend water. Deze bronnen zijn onuitputtelijk en veroorzaken geen CO2-uitstoot tijdens de productie.
Om er als bedrijf zeker van te zijn dat de elektriciteit daadwerkelijk groen is, moet deze gecertificeerd zijn met een Garantie van Oorsprong (GvO). Dit is een officieel bewijs dat de opgewekte elektriciteit daadwerkelijk afkomstig is van een duurzame bron.

Groenladder: de mogelijkheden van groene elektriciteit
Hoe wilt u overstappen naar groene elektriciteit?
Wilt u met uw bedrijf de overstap maken naar groene elektriciteit? Er zijn verschillende mogelijkheden om voor groene elektriciteit te kiezen, ieder met zijn eigen positieve bijdrage aan de energietransitie. Van groene elektriciteit opgewekt door een algemene bron ergens in Europa tot groene elektriciteit opgewekt bij u in de buurt. We gaan graag met u in gesprek over de beste optie voor uw bedrijf.
Vrijblijvende offerte aanvragen
Verduurzamen met groen gas
Naast groene elektriciteit is groen gas een duurzame optie voor bedrijven die nog aardgas gebruiken. Groen gas wordt geproduceerd uit biologische reststromen, zoals afval of mest, en is vrijwel CO2-neutraal. Het heeft daarnaast dezelfde kwaliteiten als aardgas en kan zonder aanpassingen via dezelfde gasleiding naar huizen en bedrijven worden gepompt. Net als groene elektriciteit wordt de herkomst van groen gas gecertificeerd met een Garantie van Oorsprong.

Zo werkt groen gas
De bijmengverplichting groen gas
De overheid stimuleert de productie van groen gas om de CO2-uitstoot te verminderen, onder andere door een bijmengverplichting. Deze verplichting heeft invloed op bedrijven, met name door de veranderende prijsvorming van groen gas, zowel door marktwerking als de buy-outvergoeding.
Het is belangrijk voor uw bedrijf om nu al voor te bereiden op deze veranderingen. Door te kiezen voor groen gas kunt u toekomstige kosten beheersen en voldoen aan nieuwe normeringen en certificeringen.
Bij ENGIE bereiden we ons voor op de bijmengverplichting door te investeren in groen gas en de overname van installaties in Nederland. Zo helpen we bedrijven zich voor te bereiden op de toekomst.
Groene energie van ENGIE
Bij ENGIE hebben we jarenlange ervaring met het verduurzamen van het energieverbruik van onze zakelijke klanten. Of u nu kiest voor groene elektriciteit, groen gas of een combinatie van beide, wij bieden de oplossing die aansluit bij uw behoeften en duurzaamheidsambities.
Met persoonlijke ondersteuning helpen wij u uw energiezaken te beheren, zodat u focust kunt houden op het behalen van uw bedrijfsdoelen. We gaan graag met u in gesprek.

Browserupdate aangeraden
Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik Edge, Safari, FireFox of Chrome om Engie optimaal te kunnen gebruiken.