Image

Inkoop energie: zo doet u dat als bedrijf

Als elektriciteit en gas een aanzienlijk deel van de vaste kosten uitmaken, is het verstandig om strategisch na te denken over de inkoop van energie. Hoe kunnen bedrijven en organisaties dit het beste aanpakken? In dit artikel wordt besproken wat belangrijk is bij de inkoop van energie.

Ontdek de mogelijkheden Vraag een offerte aan

Waarom zakelijke energie inkopen?

Zakelijke inkoop van energie kan een verstandige keuze zijn voor bedrijven, zo kan het de volgende voordelen opleveren:

  • Kostenbesparing: Slimme inkoop van energie kan leiden tot aanzienlijke besparingen op de energierekening.

  • Betrouwbaarheid: Een goede inkoopstrategie zorgt voor een stabiele en betrouwbare energievoorziening, essentieel voor de continuïteit van bedrijfsprocessen.

  • Duurzaamheid: Investeren in groene energie levert niet alleen een bijdrage aan de energietransitie, maar versterkt ook het imago van uw bedrijf.

Analyseren van energiebehoeften

Voordat met de inkoop van energie wordt begonnen, is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van de huidige energiebehoeften van een bedrijf. Dit omvat het meten van energieverbruik, het identificeren van piekperiodes en het begrijpen van de specifieke eisen. Zodra er een duidelijk overzicht is, kan gekeken worden welke oplossing het beste past bij deze energiebehoeften. 

Onderzoek de markt

Het energielandschap is voortdurend in beweging met wisselende prijzen en aanbieders. Het is essentieel om de markt grondig te onderzoeken, verschillende leveranciers te vergelijken en op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en tarieven.

De Market Desk van ENGIE ondersteunt bedrijven bij het inkopen van zakelijke energie. Onze professionals houden de vinger aan de pols en zijn volledig op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in de markt. Deze expertise stelt ons in staat om bedrijven van advies te voorzien, zodat zij slimme inkoopbeslissingen kunnen nemen.

Image

Altijd inzicht in de marktprijzen met de Market Prices App

  • Alle belangrijke energiemarkten bij de hand in 1 app
  • Koersprijzen energie
  • Price alert
  • Altijd op de hoogte van het laatste energienieuws
  • Direct contact met de experts van onze Market Desk

Met de handige Market Prices App heeft u altijd en overal inzicht in actuele gas- en elektriciteitsprijzen van de groothandelsmarkt ICE Endex. U monitort de marktprijzen en kunt daardoor snelle inkoopbeslissingen nemen. Door slimme prijs-alerts in te stellen krijgt u een melding wanneer het door u ingestelde prijsniveau wordt bereikt.

De app is gratis en beschikbaar voor zowel Apple als Android apparaten en smartphones