Subsidie voor zonnepanelen zakelijk
Steeds meer bedrijven kiezen voor zonnepanelen. Dit kan bijdragen aan verduurzaming en is daarnaast vaak een zeer waardevolle investering. Vanuit de overheid wordt verduurzaming gestimuleerd. Daarom zijn er subsidieregelingen voor zakelijke zonnepanelen. De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) geeft subsidie voor grootschalige duurzame energieprojecten. Benieuwd of u gebruik kunt maken van deze subsidie voor uw bedrijf en hoe het werkt? Wij leggen het uit.
Wat is SDE++
De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) is een regeling die is bedoeld voor grootschalige projecten. Om gebruik te maken van deze subsidie voor zonnepanelen (zakelijk) moet er een aansluiting voor grootverbruik zijn. Dit zijn aansluitingen die groter zijn dan 3x80 Ampère (100.000 kWh). De subsidie geeft grote bedrijven meer zekerheid over de rendabiliteit van zonne-energie-installaties.
De SDE++ is een exploitatiesubsidie, u ontvangt dus subsidie in de periode dat de installatie daadwerkelijk in gebruik genomen wordt. Er zijn verschillende categorieën waarvoor de subsidie aangevraagd kan worden. Deze zijn gericht op het opwekken van hernieuwbare energie of op het verlagen van de CO2-uitstoot. Er zijn vijf hoofdcategorieën, waar verschillende technieken onder vallen. Een van de technieken waar de subsidie voor aangevraagd kan worden, is zonnepanelen. Dit valt onder de hoofdcategorie ‘hernieuwbare elektriciteit'. De overige categorieën zijn:
- Hernieuwbaar gas
- Hernieuwbare warmte
- CO2-arme warmte
- CO2-arme productie
Hoe werkt de SDE++-subsidie?
Met de SDE++ krijgen bedrijven subsidie voor de zogenoemde ‘onrendabele top’. Kort gezegd krijgen bedrijven het verschil tussen de kostprijs (basisbedrag) van de installatie en de marktwaarde (opbrengsten) van de zonnepaneleninstallatie vergoed. Als de marktwaarde hoger is dan de kostprijs wordt er dus geen subsidie gegeven, omdat er dan geen sprake is van een onrendabele top. Er is een ondergrens bepaald, de basisenergieprijs. Als de marktvergoeding van energie zakt onder deze ondergrens, krijgt u de maximale subsidie. De subsidie wordt gegeven over een periode van maximaal 15 jaar.
De te ontvangen subsidie wordt berekend per kWh. Hoeveel subsidie u ontvangt voor zakelijke zonnepanelen hangt dus af van de marktvergoeding en van de hoeveelheid opgewekte energie.
Subsidie zonnepanelen voor bedrijven
Via de SDE++-regeling kunt u zakelijk subsidie krijgen voor zonnepanelen. Dit kan bij bedrijven die een grootverbruikaansluiting (3x 80 Ampère) hebben. Dankzij deze subsidie wordt het een stuk aantrekkelijker voor bedrijven om te investeren in zonnepanelen. ENGIE werkt samen met diverse partners die een totaalpakket bieden van aanschaf, installatie en onderhoud. Ook kunnen zij u ondersteunen op het gebied van subsidies en financiële regelingen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij gaan graag met u in gesprek.
Kom in contact met een adviseurZonnepanelen voor bedrijfspand
Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om zonnepanelen voor bedrijven. Als u een groot dakoppervlak heeft, kunnen zonnepanelen op uw bedrijfspand de ideale oplossing zijn. Andere mogelijkheden zijn een zonnepark op een terrein of een zonnecarport op uw parkeerplaats. Op onze pagina over zonnepanelen voor bedrijven vindt u meer informatie.
Browserupdate aangeraden
Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik Edge, Safari, FireFox of Chrome om Engie optimaal te kunnen gebruiken.
InternetExplorerWarning/SubTitle
- Chrome
- Firefox
- Safari
- Edge